Themadag Vakgroep Landbouw

.

Wanneer en waar

17 november 2021 – Huis van de Voeding, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare.

.

Thema: Landbouw & Water

Landbouw en water zijn twee thema’s die op het veld snel in elkaar samenvloeien. Het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod vormt één van de belangrijkste uitdagingen voor de agrarische sector.

Op de themadag staan we stil bij de verschillende facetten die vasthangen aan deze uitdaging.

.

Programma

Het ochtendprogramma omvat een debat waarbij er zal worden stilgestaan bij de manier waarop verschillende beleidsniveaus omgaan met de (agrarische) behoefte aan water en het aanbod dat men kan leveren.

Het namiddagprogramma bestaat uit verschillende workshops waarvoor u zich zal kunnen inschrijven naargelang persoonlijke interesses. Thema’s zoals waterbeschikbaarheid en -kwaliteit, maar ook hoe men zich vanuit gewasproductie kan wapenen tegen droogte, komen gegarandeerd aan bod.

Bekijk hier het volledige programma.

.

Inschrijven

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht via deze link.

.

Covid instructies

Om het event zo veilig mogelijk te laten verlopen, vragen we het Covid Safe Ticket voor te leggen aan het onthaal. Dit kan via de COVIDsafe App (VL) of de CoronaCheck-App (NL), met een uitgeprint ticket of via een online pdf-bestand.

Volgende regels zijn van toepassing:

  • voor vaccinatiecertificaten: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
  • voor herstelcertificaten: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
  • voor testcertificaten: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximaal 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname maximaal 24 uur geleden

.