Blue Growth Summer School

Projectleider GreenBridge NV
Partners TUA West – Technische Universitaire Alliantie West-Vlaanderen, Universiteit Gent, Hogeschool Zeeland
Totale kosten 5.100, 40 EUR
Bijdrage Scheldemondfonds 5.100, 40 EUR
Looptijd 2019

Het samenwerkingsakkoord tussen Universiteit Gent en Campus Zeeland wordt in de kijker gezet door het samen organiseren van een twee-weken-durende internationale ‘Blue Growth’ Summer School. Deze opleiding wordt georganiseerd voor Ms en PhD studenten in burgerlijke of bio-ingenieurswetenschappen, of andere wetenschappelijke achtergronden zoals bijvoorbeeld marinebiologie en geografie.

In het bijzonder worden enerzijds verschillende Nederlandse experts uitgenodigd door de Universiteit Gent om  gastcolleges te verzorgen en anderzijds worden studenten uit de Scheldemond regio uitgenodigd. Het uitwisselen van ervaringen en best practices tussen beide landen, biedt potentieel naar toekomstige samenwerkingen toe. Dit zowel op educatief als projectmatig vlak.

Samen met Hogeschool Zeeland en het NIOZ worden Nederlandse experts uitgenodigd om gastcolleges te verzorgen rond specifieke thema’s. In het bijzonder omtrent duurzame voeding en circulaire economie. Deze topics zullen voor beide landen in de toekomst meer en meer op de voorgrond zullen treden.  Daarom wordt er beoogd om naast de gastcolleges ook informele overlegmomenten in te plannen tussen de kennisinstellingen. Via deze meetings kan meer in detail gesproken worden over mogelijke samenwerkingen, gaande van het gezamenlijk aanbieden van studiedagen, opleidingen en projecten.

Tijdens de opleidingen krijgen de studenten een thematische opdracht die op de laatste dag moet worden voorgesteld aan een team van experten. Deze jury bestaat uit zowel academici zoals professoren, toonaangevende leiders uit de industrie en EU-beleidsmakers. Zo zullen ook de Nederlandse experts die aan bod kwamen in het programma uitgenodigd worden om deel te nemen aan de jury. Studenten die het twee-weken durende programma met succes voltooien, krijgen een certificaat van de Universiteit Gent en krijgen 5 ECTS-credits toegekend die de werklast aangeven.

Nieuw dit jaar en uniek in België en Nederland, is de organisatie van een Blue Growth jobbeurs. Deze beurs zal plaatsvinden op de laatste dag van de Summer School. Hiervoor worden zowel bedrijven actief in de Blauwe Economie als studenten uitgenodigd om te participeren uit zowel België en Nederland.