Verslag themadag Eiwittransitie: van boer tot bord

Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!

De vakgroep Landbouw van Euregio Scheldemond organiseerde op 6 maart 2024 een inspiratiebijeenkomst waar food professionals uit Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen samenkwamen om in gesprek te gaan over de eiwittransitie: de verandering in het voedselpatroon naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten.


Doel: Tijdens deze bijeenkomst stond de grensoverstijgende samenwerking tussen Zeeland en Vlaanderen op het gebied van plantaardige eiwitten centraal, met als doel om nieuwe samenwerkingen te verkennen en te stimuleren.
Voor wie: Zeeuwse en Vlaamse bedrijven, agrariërs, kennisinstellingen en overheden
Waar: Industrieel Museum, Sas van Gent (adres: Westkade 114, 4551 LA, Sas van Gent)

Resultaten van de dag

We kregen tijdens de ochtendsessie een uitgebreide toelichting van Greendish, Departement Omgeving en ILVO. We leerden bij over de Zeeuwse Quinoa. Benieuwd naar de presentaties? Die kan je hier downloaden.

FoodDelta Zeeland organiseerde in de namiddag een brainstormsessie. We focusten op verschillende “persona’s” en konden zo ideeën ophalen voor de grensoverstijgende samenwerking in de voedselproducerende ketens voor de eiwittransitie. Deze ideeën zijn terug te vinden via deze persona’s:

Om zelf nog eens te kunnen proeven van deze dag en je verder te inspireren delen we graag het receptje van de Energyzer. En neem contact op met ons als je meer wil weten over deze dag of mee wil samenwerken!

Deze inspiratiebijeenkomst is een samenwerking van Euregio Scheldemond, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen en Provincie Zeeland en mede georganiseerd door FoodDelta Zeeland.