Actueel

Woensdag 6 maart: themadag Eiwittransitie van boer tot bord

Tijdens de Euregio Scheldemond inspiratiebijeenkomst op 6 maart komen food professionals uit Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen samen om in gesprek te gaan over de eiwittransitie: de verandering in het voedselpatroon naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten.

Schrijf je nu in en laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij in de totstandkoming van innovatieve ideeën.

Donderdag 28 september 2023: werkbezoek aan POM West-Vlaanderen

Op 28 september organiseerde de Euregio Scheldemond met de POM West-Vlaanderen een werkbezoek rond voeding en innovatie in het Food Innovation Park in Roeselare.

Woensdag 7 juni 2023: Inspiratiebezoek werkgroep water

Op 7 juni organiseert de Euregio Scheldemond met de werkgroep water het jaarlijks inspiratiebezoek. Dit jaar gaat het bezoek door in Oost-Vlaanderen…

Donderdag 9 maart 2023: Interview project Zwinstreek 2.0

Zwinstreek 2.0 is een project met verschillende facetten dat mede gefinancierd werd via subsidies van het Scheldemondfonds. Het omvat verschillende acties die inspelen op het toeristisch-recreatief karakter van de regio. Hannelore Denolf (Westtoer) gaf meer tekst en uitleg over dit interessant initiatief in een interview.